Du er her

Scenekunst

For dig, der er klar til at træde op, træde frem og træde til...Scenekunstlinjen er for dig der finder glæde ved at arbejde som skuespiller. Dig der vil snuse til mange facetter af skuespillets udtryk og tekniker, på teater såvel som film. Dig der er klar til, at gøre noget du aldrig har prøvet før - uanset om du har teatererfaring eller ej. Dig der er nysgerrig. Dig der vil prøve dig selv af. Dig der vil bidrage til et kreativt og seriøst arbejdende sammenhold. Dig der er klar til at træde op, træde frem og træde til, i et tæt sammentømret team.

Vi vil se og afprøve forskellige genrer og udtryksformer. Vi skal være selvstændigt skabende, og vi skal fortolke både nye og klassiske tekster. Udforske skuespillerens mange muligheder.
Du skal undersøge det instrument en skuespiller spiller på – din krop, din stemme og dit sind.
Vi skal arbejde med gruppedynamik - i stor respekt for vores forskellighed. DU skal udvikle dit personlige udtryk – med ærlig tilstedeværelse og nærvær som omdrejningspunkter.

  
FAGBESKRIVELSE

Som elev på scenekunstlinjen introduceres du til skuespillerfagets diversitet. Du vil stifte bekendtskab forskellige tekniker og udtryksformer i teori og praksis. ’Devising’ og arbejdet med ærlig tilstedeværelse og nærvær er tilbagevendende. Hver enkelt elev opnår ny viden om skuespillerfaget og udvikle sig, fagligt såvel som menneskeligt, via nye erfaringer og erkendelser.    


UNDERVISER(E)

På Scenekunstlinjen undervises du af Steffen Sommerstedt, som her fortæller lidt om sig selv:
Jeg er uddannet skuespiller, instruktør og historiefortæller. Til daglig er jeg leder af Teatret Aspendos som er et lille turnéteater som primært producere forestillinger for små børn. Desuden arbejder jeg freelance bl.a. for teateret Cantabile 2 – senest i forestillingen ”Skjult nummer”, som blev normineret til Årets Reumert 2018 som Bedste Performance.
 
Siden jeg startede på teaterskolen i 1997 har jeg også undervist. Gennem årene har jeg instrueret og undervist både børn, unge og voksne i mange sammenhænge og på alle niveauer. Jeg har lavet teaterleg med børn og målrettet talentarbejde med unge. Bl.a. var jeg med til at starte Talentskolen i Næstved, som er en skole for kunstneriske grundkurser – lidt a la Akademi K.

Undervisningen foregår på Ringsted Musik & Kulturskole torsdage 16.00 - 19.00 (se undervisningsplan i menu)

TILMELDING OG OPTAGELSE

For at blive optaget Scenekunstlinjen skal du først og fremmest tilmelde dig  - Læs om tilmelding her.

Derefter vil du blive indbudt til at deltage i en optagelsesworkshop. På workshoppen vil vi arbejde med forskelige øvelser, lege og opgaver – alt sammen i en afslappet atmosfære.
Efter workshoppen sammensættes holdet. Det handler ikke kun om at finde de bedste, men at finde dem der til sammen kan danne det bedste team.

Zarina fortæller om at være elev på scenekunst på Akademi K: