Du er her

Musik

For dig, der brænder for at spille musik

 

Musiklinjen er for dig der brænder for at spille musik. Du vil gerne dygtiggøre dig på dit instrument, spille sammen med andre, og blive bedre til at skabe og fortolke musik. På linjen arbejder du med at udvikle din egen personlige stil ud fra dine præferencer. Du får ekstra undervisning på dit instrument og en unik mulighed for at spille sammen med de allerdygtigste på din egen alder. Og du får træning i at arbejde sammen med andre musikere, kunstnere, forfattere og skuespillere, når vi laver fælles projekter for hele Akademi K.

OPTAGELSE

Du skal have en vis erfaring på dit instrument, så du kan arbejde med musik på egen hånd. Eksempelvis kan du måske selv indstudere et stykke efter noder. Ellers kan du lytte et riff af fra en indspilning, eller måske skrive dine egne sange. Om du spiller på øret eller efter noder er ikke så afgørende – vi skal bruge det hele på Akademi K.

Optagelse kan ske på baggrund af indstilling fra en musiklærer eller efter indlevering af en lydoptagelse, hvor du spiller et stykke. Afleverer du ikke en lydoptagelse, eller er der tvivl om du er egnet, kan du blive indkaldt til en workshop med en lærer fra linjen, hvor du vil blive bedt om at spille og udføre lidt forskellige øvelser. I alle tilfælde afholdes en optagelsessamtale, hvor der tales om din motivation for at gå på Akademi K og om, hvordan du kan få mest muligt ud af forløbet.

FAGBESKRIVELSE

Soloundervisning

Som elev på Akademi K får du 50 minutters soloundervisning om ugen af en højt kvalificeret musiklærer i de uger forløbet kører. Går du allerede til instrumentundervisning fortsætter du sædvanligvis med din nuværende lærer. I særlige tilfælde kan du tilbydes en anden lærer, hvis forløbet i Akademi K adskiller sig væsentligt fra din nuværende lærers specialisering.

Kollektiv musik

Alle sammen om musik sammen. Der spilles på kryds og tværs i større og mindre faste eller løse grupper, som musikken nu byder sig til. Der arbejdes med det skæve, det sjove og det nye. Måske et stykke af Mozart på elguitar og synthesizer, og et rocknummer i dobbelt tempo for fløjte og strygekvartet med en solo på ål og flormelis! Udgangspunktet er det skabende og legende element, og ’plejer’ er en by i Rusland. Ingen er på sikker grund, men alle kommer trygt i havn med en udvidet horisont og et stykke med musik udover det sædvanlige.

Musikkundskab

Musikkundskab handler om at forstå musikken bedre. Det handler om noder og sammenhænge mellem toner, akkorder og skalaer. Om at træne øret til at kunne genkende bestemte musikalske elementer. Om at lytte til og analysere musik fra forskellige genrer og perioder. Det handler om at opbygge et ordforråd og en evne til at diskutere og fortælle om musik.

UNDERVISER(E)

Instrumentalundervisning: Afhænger af instrument

Kollektiv musik: Klaus Sandberg

Musikkundskab: Lasse Hansen. Uddannet pianist fra Det Fynske Musikkonservatorium med speciale i jazz og andre rytmiske genrer. Har efteruddannet sig med kurser fra Musikvidenskab v. Københavns Universitet, Kirkemusikskolen i Roskilde og kurser i elektronisk musik.

Undervisningen foregår på Ringsted Musik & Kulturskole torsdage 16.00 - 19.00 samt efter individuel aftale med hovedfagslærer (se undervisningsplan i menu)

TILMELDING
Læs om tilmelding her.

Mikkel og Signe fortæller om at være elev på musiklinjen på Akademi K