Du er her

Forfatter

For dig, der har lyst til at skrive...

 

Akademi K er et sted for dig, der er både har interesse for sprog og talent for samme. Vi skal eksperimentere med både korte og lange tekster. Vi skal også samarbejde med de andre linjer på Akademi K - og det hele munder ud i en fælles afslutning.

Akademi K er for dig, der måske har skrevet hemmeligt til skrivebordsskuffen, eller dig, der altid arbejder grundigt med den danske stil? Det er også for dig, der skater og lytter til hip hop og er mere inspireret af tekstuniverset end tøjet!

Akademi K er for dig, der læser du oversættelserne på TV og opdager fejl? Eller dig, der tegner skitser til noget, du håber på kunne blive en graphic novel?

Akademi K er for dig, der drømmer om at blive forfatter en dag? Eller manuskriptforfatter og vinde en Oscar?

Akademi K er for dig, der har lysten til at skrive. Forløbet bliver skræddersyet alt efter dine visioner. Så søg ind på Akademi K, hvis du har lyst til at arbejde med sproget og hvis du har mod på en sproglig udfordring.

Husk, at det er lysten, der driver værket. Har du talent, skal vi nok opdage det.

På Akademi K's forfatterlinje kommer du igennem følgende ting:

Emner: brevkassen, pitch-model, snehvide-model, realisme, McKee, novellen, research, graphic novel, YA, ungdomsromaner, fantasy, sci-fi, dogmeregler, benspænd, interaktive bøger, formbøger, sprog, billedroman, ready mades, digte, sange, cut-up-teknik, bogforsider, booktrailers, skriv med sanserne i naturen, oplæsning af tekst.

Du kommer også til at lave skriveøvelser ud fra følgende skriveøvelser og metoder: flow, træk et ord, træk et billede, konkret opgave med benspænd etc.

I Akademi K tages udgangspunkt i, at eleven kender til fleer af ovenstående punkter og undervisningen er på denne måde både en udvidelse og en fordybelse af teori og i praksis.

Derudover skræddersyes forløbet alt efter elevens egne ønsker og målsætninger, der tilrettelægges i samarbejde med læreren. Det forventes, at der skrives tekster, der fremføres undervejs og at man har lyst til at indgå i det fælles Akademi K under workshops igennem hele forløbet sammen med de andre linjer. Det er ikke en ulempe, hvis man har interesser, der også går i retning af musik, billedkunst, elektronisk musik og eller skuespil. Men det er heller ikke et krav. Det vigtigste er, at du har lyst til at skrive.

Undervisningen foregår på Ringsted Musik & Kulturskole samt Ringsted Bibliotek torsdage 16.00 - 19.00 (se undervisningsplan i menu)


TILMELDING OG OPTAGELSE

Hvis du gerne vil starte i Akademi K, skal du først og fremmest tilmelde dig - Læs om tilmelding her.

Eleverne vælges ud fra en kort tekst og en kort motiveret ansøgning.

Send max et halvt A4 ark hvor du skriver lidt om hvorfor du gerne vil være elev på Akademi K.

Send max 2 A 4 siders tekst, som du gerne vil have vurderet af hhv. lærer og forfatter Line Leonhardt og bibliotekar Malene Køhler-Johansen.

I teksten skal der indgå en farve, et dyr og to personer. Skriv i formatet A4 med skrifttypen 'Times New Roman' skriftstørrelse 12 og med linjeafstand 1,5.

Begge dele sendes til: musikogkulturskolen@ringsted.dk senest d. 1. oktober kl 23.59.