Du er her

Electronica

For dig, der brænder for at lave elektronisk musik...

 

Electronicalinjen er for dig, der brænder for at lave musik på computer. Du vil gerne lære mere om effekter, samples og synthesizers såvel som toner, grooves og musikalske strukturer. På Akademi K arbejder du med at lave din egen musik og udvikle din personlige stil, ud fra dine præferencer. Du bliver inspireret af de andre elevers musik og øjenåbnende udfordringer. Undervejs bliver du stillet små opgaver i komposition og lydteknik, som skal give dig flere og nye muligheder for at skabe musik. Du får træning i at sætte din musik i spil sammen med andre musikere, kunstnere, forfattere og skuespillere, når vi laver fælles projekter for hele Akademi K.

OPTAGELSE

Du skal have erfaring med at skabe musik på computer eller på et instrument. Optagelse forudsætter derfor, at du afleverer en optagelse med et stykke musik, som du selv har lavet. Har du ikke lavet musik på computer før, er det en forudsætning, at du har erfaring med at improvisere eller skrive musik. Optagelsesprøve kan også aflægges som workshop med en lærer fra linjen, hvor du vil blive bedt om at spille et stykke og udføre nogle forskellige øvelser. I alle tilfælde afholdes en optagelsessamtale, hvor der tales om din motivation for at gå på Akademi K og hvordan du kan få mest muligt ud af forløbet.

FAGBESKRIVELSE

Undervisningen omfatter dels de tekniske aspekter af at lave elektronisk musik, og dels de musikalske ingredienser, som man bruger til at lave musik uanset genre.
Den tekniske side er bl.a.: At arbejde med computerprogrammer som Ableton Live og VST plugins. At lave lyde på analoge og digitale synthesizers. At optage lyd og klippe i det – og at bruge det i en sampler. At programmere et fedt beat på en trommemaskine. At bruge effekter som reverb, delay, chorus, autotune m.fl. At lave lyd på instrumenter med equalizer og compressor og mixe flere instrumenter til et sammenhængende lydbillede.

De musikalske elementer omfatter bl.a.: At udvikle en musikalsk idé til en længere melodi. At få melodier på flere instrumenter til at passe sammen. At vælge instrumenter og roller som skaber et fyldigt klangbillede. At harmonisere en melodi med akkorder og 2.-stemmer. At sammensætte musikalske elementer til et interessant og meningsfuldt forløb.
Sammen med musiklinjen har man musikkundskab, som handler om at forstå musikken bedre. Det handler om noder og sammenhænge mellem toner, akkorder og skalaer. Om at træne øret til at kunne genkende bestemte musikalske elementer. Om at lytte til og analysere musik fra forskellige genrer og perioder. Det handler om at opbygge et ordforråd og en evne til at diskutere og fortælle om musik.

UNDERVISER(E)

Lasse Hansen er underviser på Ringsted Musik- og Kulturskoles ElectroLab. Han er uddannet pianist med speciale i de rytmiske genrer som jazz, rock, funk mv.

Undervisningen foregår på Ringsted Musik & Kulturskole torsdage 16.00 - 20.00 (se undervisningsplan i menu)


TILMELDING
Læs om tilmelding her.

Hør Mads fortælle om at være elever på Electronica linjen: